Oamenii-cea mai buna terapie

Cu toții trecem sau am trecut prin momente mai putin colorate în viata noastră. Ne-au certat părintii, au spus ca le e rușine de noi și ne-au pedepsit. Ne-am certat cu prietenii și ne-am aruncat cuvinte grele, pline de ură unii altora. Ne-au certat profesorii pentru ca nu am învățat. Toti cei din jur pun presiune pe noi și cer tot ce e mai bun din noi, poate chiar mai mult…

Și așa ajungem la un moment dat sa cedăm. Nu mai putem, vrem sa renunțăm la tot, s-o dam dracu de școală, de prieteni, de viata si sa ne detasam de toate astea. Unii o fac, dar nu vreau sa vorbesc despre ei acum, ma deprima, serios.

Dar altii continua, nu renunță. Și acești “noi” avem nevoie de sprijin moral. Dacă problemele vin din alta parte, prietenii sunt cei mai buni psihologi, panaceul ce ne poate readuce pe linia de plutire în momente grele.

Dar atunci când nu putem vorbi cu prietenii? Atunci vorbim cu un om. Oricine. Ne descărcăm o aplicație de conversatie cu străinii si ne confesam frustrările acolo.

Nu contează ce metodă alegem. E important sa comunicam. E important sa spunem ce ne deranjează pentru ca altfel… Altfel se strâng frustrări iar frustrările nu sunt constructive.
Postarea asta e pentru acel moment când uiti ca o conversatie cu persoana potrivita poate face minuni. Vorbeste, gândește, trăiește! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s